maandag 25 mei 2020

Wanorde bij stembureau 581 in Klaaskreek - Voorzitter stembureau treedt niet op

(Bron foto: de Ware Tijd)
Orde op geen enkele manier gehandhaafd, niet door politie en ook niet door  ordedienst

Man in een rolstoel wachtte al vier uren om te mogen stemmen...


De Ware Tijd bericht vanochtend, maandag 25 mei 2020, dat het op stembureau 581 in Klaaskreek er behoorlijk wanordelijk aan toe gaat. Lange rijen van kiezers die hun stem willen uitbrengen. Er waren personen die al minimaal twee uren in de rij stonden. 

Een man met een lichamelijke beperking in een rolstoel wachtte al vier uren om zijn burgerplicht te vervullen, terwijl personen met een beperking en senioren burgers voorrang moeten krijgen als zij op een stembureau aankomen.

De orde wordt op geen enkele manier gehandhaafd, niet door de politie en ook niet door de ordedienst. Nog minder door de voorzitter van het stembureau. De ingang van het stemlokaal stond vol mensen. Aan weerszijden drongen kiezers om te kunnen stemmen.

'We weten niet wat er aan de hand is en waardoor het komt. Voor het eerst maken we dit zo mee', zei iemand in de rij. 'Dat ding is niet georganiseerd', aldus een andere persoon. Echter, ze geven wel toe dat ze nog niet aan de voorzitter van het stembureau hebben gevraagd wat de reden van het oponthoud precies is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten