maandag 25 mei 2020

Austal Vietnam lanceert eerste catamaran veerboot voor Trinidad &Tobago

Catamaran heeft capaciteit van 926 passagiers en 250 auto's

(Bron foto's: Austal)

Austal Limited heeft vandaag, maandag 25 mei 2020, aangekondigd dat Austal Vietnam met succes een 94 meter lange snelheidscatamaran voor de National Infrastructure Development Company (NIDCo) van Trinidad &Tobago, van de scheepswerf van het bedrijf in Vũng Tàu, heeft gelanceerd.

De veerboot voor passagiers èn voertuigen, bekend als APT James, is het eerste schip dat door Austal Vietnam is gebouwd in slechts 20 maanden, na de officiële opening van de scheepswerf in november 2018.

Het schip bevindt zich nu in de laatste fase vòòr levering aan NIDCo in de 2e helft van dit jaar.


Austal 'Chief Executive Officer' David Singleton zei, dat de succesvolle lancering van de ‘Auto Express 94’ catamaran een fantastische prestatie was voor Austal Vietnam, vooral tijdens de Covuf-19-pandemie, en welkom nieuws voor de mensen van Trinidad & Tobago.

'We konden niet blijer zijn met de prestaties van het 450-koppige Austal Vietnam-team, dat dit indrukwekkende nieuwe schip lanceerde, hun allereerste, in deze uitdagende tijd in de wereldgeschiedenis', zei Singleton. 'Tot hun grote eer en net als al onze scheepsbouwteams over de hele wereld, is het Austal Vietnam-team tijdens de Co Ch id-19-pandemie ijverig en effectief blijven werken om APT James te voltooien en te lanceren, terwijl het voldoet aan alle van toepassing zijnde richtlijnen voor gezondheid en veiligheid van de overheid.'


'Dit langverwachte en opwindende nieuwe schip voor NIDCo zal een zeer positief en onmiddellijk effect hebben op de zeebrug tussen de eilanden van Trinidad &Tobago door de algehele prestaties, betrouwbaarheid en belevingswaarde van deze essentiële veerdienst tussen eilanden te verbeteren', voegde hij eraan toe.

De Austal Auto Express 94 is een geheel nieuw aluminium catamaranontwerp, met een capaciteit van 926 passagiers en 250 auto's, met snelheden tot 37,5 knopen. Het schip zal beschikken over het allernieuwste op het gebied van 'smart ship'-technologie van Austal, inclusief een geavanceerd Motion Control-systeem, om passagiers en bemanning een comfortabelere en stabielere rit te bieden.

De lancering, die gedurende 5 dagen plaatsvond, omvatte het uitrollen van het schip op een zelfrijdende modulaire transporter (SPMT) van de Vũng Tàu-scheepswerf van Austal Vietnam op een binnenschip, dat vervolgens de Saigon-rivier werd opgesleept naar Ho Chi Minh City , waar het schip via een drijvend dok in het water is gelaten. Het schip werd vervolgens teruggesleept naar Vũng Tàu, waar het schip in de tweede helft van 2020 langszij zal worden gehouden voor definitieve interne uitrusting onder geplande oplevering.

Austal Vietnam is al begonnen met de bouw van het volgende project van de scheepswerf, een nieuwe 41 meter hoge speed catamaran ferry voor SGTM van Mauritius, aangekondigd in januari 2020.

(Suriname Mirror/Austal/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten