maandag 25 mei 2020

Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) stelt informatie- en klachtencentrum open

Centrum bereikbaar voor klachten op verkiezingsdag


Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft maandag 25 mei 2020, zoals bij elke verkiezing, een informatie- en klachtencentrum. Bij de afgelopen verkiezingen heeft dit centrum bewezen zeer nuttig te zijn, stelt het OKB, aldus Starnieuws. 

Eenieder kan telefonisch en via live stream bij dit centrum terecht met klachten als er calamiteiten en onregelmatigheden geconstateerd worden bij het stemmen en het tellen. Ook de calamiteiten en onregelmatigheden die buiten de stemlocaties plaatsvinden, kunnen ook doorgegeven worden.

Dit centrum wordt bemenst door zes medewerkers die de intake doen en tien ondersteuners die de klachten behandelen. De ondersteuners moeten gezien worden als een verlengstuk van voorzistter Jennifer van Dijk-Silos, die dit centrum coördineert. Alle klachten worden heel serieus behandeld en afgehandeld.

Het centrum heeft ook auto's ter beschikking zodat, indien het nodig is, ondersteuners naar de plek van de calamiteiten kunnen uitrijden om zodoende eerste hand informatie te krijgen. Het OKB zal bij deze verkiezing ook via de website live te volgen zijn. Via de website kan een YouTube stream worden gevolgd die in realtime de werkzaamheden vanuit het centrum zullen weergeven. Deze stream zal op 25 mei om 9.00 uur van start gaan en zal continue te volgen zijn tot 24.00 uur. De site (www.okb.sr) is vanaf maandag online.

Verder is het centrum vanaf zeven uur 's ochtends open totdat het laatste stembureau bij het hoofdstembureau binnen is. Het OKB is te bereiken op het nummer 493101.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten