maandag 25 mei 2020

Verdachte schietpartij bij OS Tammenga aangehouden

Schot gelost tijdens vechtpartij tussen twee mannen - Onschuldige vrouw door kogel geraakt


De man die een schot heeft gelost bij OS Tammenga aan de Asidonhopostraat is aangehouden en in verzekering gesteld, zo bevestigt Virgina Vreden, ressortcommandant van Uitvlugt vanavond, maandag 25 mei 2020, in de Ware Tijd. 

'Volgens de eerste berichten is er een vechtpartij tussen twee mannen uitgebroken. Op een gegeven moment rende een van hen met een houwer achter de andere man aan. Het is nog onduidelijk of de belaagde heeft geschoten. Maar, de kogel ketste af en raakte een vrouw aan de overkant van de school in haar heup', zegt Vreden.

De dader vluchtte te voet, maar kon korte tijd later door een medewerker van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) worden aangehouden. Het schietincident deed zich rond half vier voor. Het slachtoffer werd met een ambulance afgevoerd. 'Ze verkeert buiten levensgevaar', benadrukt Vreden.

Op het moment van het incident was er een enorme groep kiezers aanwezig die op hun beurt wachtten om te stemmen. Op OS Tammenga zijn de stembureaus 208 tot en met 212 ondergebracht. Vreden zegt, dat de verdachte zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan illegaal wapenbezit en zware mishandeling. Het vuurwapen is op de schutter gevonden en in beslag genomen.

De politie van Tammenga is nu op zoek naar getuigen en beeldmateriaal voor verder onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten