dinsdag 26 mei 2020

NDP krijgt waarschijnlijk de twee zetels van Coronie in Assemblee - Landelijk fors verlies NDP: mogelijk 15 of 16 zetels (was 26)

NDP-lijsttrekker Remi Tarnadi terug voor vijfde termijn...


De Nationale Democratische Partij (NDP) krijgt volgens de voorlopige cijfers beide zetels in kiesdistrict 4, het kleinste district Coronie. Dit voorspelt Starnieuws vanochtend, dinsdag 26 mei 2020, op basis van het aantal stemmen dat nu geteld is. Zoals het er nu eruit ziet krijgt NDP-lijsttrekker Remi Tarnadi zijn vijfde termijn en keert Joan Wielzen terug voor haar tweede termijn. 

Zeven politieke partijen dongen naar die twee zetels. De PALU is weggevaagd.

De 2.102 kiezers in Coronie hebben hun stem op vier stembureaus uitgebracht. De zeven politieke partijen die strijden voor de twee zetels zijn NDP, VHP, A20, PALU, PRO, ABOP en de NPS.

Bij de verkiezingen van 2015 kreeg de NDP een zetel (Remi Tarnadi) en de PALU één (Anton Paal).

Tarnadi was ervan overtuigd dat hij weer zou worden gekozen. In december 2017 werd hij districtscommissaris van Coronie, nadat hij de De Nationale Assemblee vaarwel zei. In april van dit jaar stapte hij op als districtscommissaris en stelde zich weer kandidaat in zijn geboortedistrict. Tarnadi zegt dat de NDP tal van projecten gerealiseerd in Coronie. 'De agrarische sector is niet van de grond gekomen, omdat het een hele organisatie behelst. Het is de verschillende regeringen niet gelukt, maar kan wel worden gerealiseerd, omdat Coronie wel de potentie heeft.' 

Opiniepeiler en onderzoeker Marten Schalkwijk heeft op basis van ruim 30 procent van de getelde stemmen geconstateerd dat de VHP fors groter wordt dan de NDP. De VHP zal volgens hem rond de 19 of 20 zetels (was 8) krijgen, terwijl de NDP mogelijk op 15 of 16 zetels (was 26) blijft steken. De derde partij wordt de Abop van Ronnie Brunswijk met 8 of 9 zetels (was 5).


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten