maandag 25 mei 2020

Verkeerde stembiljetten in zeker vier stembureaus

In stembureaus O.S. Tammenga en te Pontbuiten en twee stembureaus in Para
verkeerde biljetten

Toch vullen mensen verkeerde biljetten in..... 🤔🤣


Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft vanmorgen, maandag 25 mei 2028, het stemmen op O.S. Tammenga even geschorst. Daar blijken 187 personen op een verkeerd stembiljet hun stem te hebben uitgebracht. De mensen worden opgeroepen om opnieuw te gaan stemmen. De juiste stembiljetten worden aangevoerd. 

Ook te Pontbuiten en op twee stembureaus in Para zijn verkeerde stembiljetten gebruikt bij het stemmen, zegt voorzitster Jennifer van Dijk-Silos van het Onafhamkelijk Kiesbureau, OKB, op Starnieuws.

Op O.S.Pontbuiten hebben 66 personen verkeerd gestemd. Het is al gelukt om die mensen te achterhalen. Zij mogen opnieuw stemmen op de ressortraadskandidaten. In Para zijn ook verkeerde stembiljetten aangetroffen. Daar hadden al vijftig personen op verkeerde biljetten gestemd. Zij zullen ook opnieuw in de gelegenheid worden gesteld om opnieuw te stemmen, zegt Van Dijk-Silos. Het gaat om een klein dorp, dus de mensen zijn makkelijk bereikbaar.

De OKB-voorzitster merkt op, dat de voorzitters van het hoofdstembureau en stembureaus geen blaam treft. Zij hebben de biljetten gevouwen gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

'Gelukkig is de fout ontdekt en kan deze hersteld worden', merkt Van Dijk-Silos op. Ook al hebben de mensen gestemd op die stembureaus, zij mogen met hun ID-kaart opnieuw stemmen, al is hun pink gekleurd anders gaan deze stemmen verloren.

Het is overigens opmerkelijk, op z'n zachtst gezegd, dat mensen hun stem hebben uitgebracht op verkeerde stembiljetten.... Hebben al die kiezers niet gelezen op wie ze stemmen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten