maandag 25 mei 2020

Kunstenaar Giovani Zanolino (34) begint eigen galerie op Pietermaai

(Bron foto: Sinchi Foundation)
In het pand komt onder meer een galerie voor hedendaagse kunst


Kunstenaar Giovani Zanolino (34), die in de voetsporen is getreden van zijn vader Philippe Zanolino, gaat een eigen galerie beginnen op Pietermaai. Daarvoor wordt op dit moment een pand opgeknapt met financiële steun van de oprichter van een groot Nederlands bedrijf waarmee Zanolino voor een opdracht in contact kwam en waarmee hij bevriend is geraakt. Het gaat om een wat Zanolino ‘Angel investor’ noemt. Dit meldt vandaag, maandag 25 mei 2020, het Antilliaans Dagblad.

De investering is in de vorm van een lening die de kunstenaar flexibel kan terugbetalen. In het pand komt een galerie voor hedendaagse kunst, maar ook de woning van Zanolino, het bedrijf van zijn aanstaande (ze gaan eerdaags trouwen), verzekeringsbroker Avidi Insurances en twee appartementen die verhuurd kunnen worden, op den duur mogelijk aan ‘artists in recidence’.

'Ik beschouw het als een buitenkans, waar ik als kunstenaar nooit van had kunnen dromen', aldus Zanolino. Het pand is gekocht van een zakelijke relatie.

'De galerie is een platform voor mijn vader en voor mijzelf en moet ook het thuis worden van lokale artiesten en vooral jongeren en nieuw opkomende kunstenaars. Het pand moet de Curaçaose kunst promoten, onze unieke en multiculturele creativiteit en kan ook de toeristische sector aantrekken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten