maandag 25 mei 2020

Chinese artsen aangekomen in Peru ter versterking strijd tegen Covid-19

Vier medici Nanfang-ziekenhuis, Guangdong, verblijven 10 dagen in Peru

(Bron foto's: Andina/Jhonel Rodríguez)

Chinese artsen zijn zaterdagavond 23 mei 2020 aangekomen in Peru met als doel de strijd tegen de pandemie veroorzaakt door Covid-19 in de Zuid-Amerikaanse natie te versterken. 

Bij aankomst op Air Group No. 8 van Callao zaterdagavond werden de vier professionals van het Nanfang-ziekenhuis in de provincie Guangdong ontvangen door de minister van Volksgezondheid Victor Zamora en de Chinese ambassadeur in Peru Liang Yu.

Tijdens hun tiendaags verblijf bezoeken experts het Centro de Atención y Aislamiento Temporal in Villa Panamericana en het Hospital de Emergencias Villa El Salvador (Heves), vergezeld door een Chinese diplomaat en een tolk.

'(…) Ze brengen ervaring en kennis mee. Bovendien zullen ze tien dagen lang samenwerken met onze professionals (infectologen en intensivisten) van verschillende gezondheidsinstellingen, als onderdeel van een wereldwijde inspanning om de epidemie te bestrijden', zei minister Zamora.


Naast deze bijdrage van de Volksrepubliek China, voegde hij eraan toe, heeft Peru een belangrijke donatie ontvangen om de intensivecareafdelingen en persoonlijke beschermingsmiddelen te versterken.

'In het geval van China is er een uitgebreide ondersteuning, inclusief kennis, teams en gezamenlijke inspanningen', zei het kabinetslid. Van zijn kant merkte de Chinese ambassadeur op dat dit bezoek van artsen de sterke banden tussen de twee landen weerspiegelt.


(Suriname Mirror/Andina/Xinhua/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten