maandag 25 mei 2020

Het regent klachten over de gang van zaken bij stembureaus

Geen uniforme maatregelen bij stemlocaties

- Ene stembureau staat aanwezigheid tenten politieke partijen toe, anderen niet
- Ene stembureau laat journalisten wel beelden schieten, anderen niet...


Volgens Starnieuws vanochtend, maandag 25 mei 2020, regent het klachten over de gang van zaken bij stembureaus. Er zijn stembureauvoorzitters die niet willen dat er foto's/video's gemaakt worden door de media. Anderen geven wel de gelegenheid. Waar de president gestemd heeft, mochten journalisten zelfs naar binnen. 

Tent NDP op terrein stembureau 513 in Tamanredjo.
Politieke partijen klagen erover, dat hun tenten verwijderd moesten worden van het terrein, maar op andere stembureaus wordt er niet opgetreden.

Kiezers klagen ook, dat het kleuren van de rondjes op de stembiljetten moeilijk gaat.

Op Tamanredjo, stembureau 513, zijn de tenten van de politieke partijen buiten, alleen die van de NDP is binnen. 'Dit kan echt niet', zegt lijsttrekker van de Pertjajah Luhur, Ingrid Karta-Bink. Zij heeft districtscommissaris Ajaikoemar Kali gebeld en aangegeven dat dit niet kan.

Ook de NPS klaagt erover, dat van te voren niet was doorgegeven dat er geen tenten op de terreinen mochten worden opgezet.

De directeur van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Putridewi Amatsoemarto, op uitdrukkelijke vragen van een journalist tijdens een persconferentie afgelopen week, heeft gezegd dat er zelfs foto's in het stemlokaal gemaakt mogen worden. Alleen moest de social distance in acht worden genomen.

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken verwees Starnieuws over klachten uit het veld naar de directeur die belast is met de verkiezingsorganisatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten