maandag 25 mei 2020

Districtscommissaris Jurel van Para tevreden over voorbereiding verkiezingsdag

'Er is een groeps-app met alle stembureau- voorzitters voor vlotte samenwerking'


De voorzitter van het hoofdstembureau Para, districtscommissaris Armand Jurel, zegt op Starnieuws, dat de voorzitters van alle vijf bestuursressorten vanochtend, maandag 25 mei 2020, op tijd waren. Gelet op de goede voorbereiding is de opstart vlot gegaan, zegt Jurel. 

Het district heeft 18.262 stemgerechtigden en er kunnen drie zetels binnengehaald worden. Jurel vertelt, dat de focal points die belast waren met de bestuurlijke taken, zich enorm ingezet hebben. Het district Para heeft 32 stembureaus. Volgens Jurel zijn deze gecontroleerd en binnen tien dagen waren ze, indien nodig gerenoveerd, de erven zijn opgehoogd en geëgaliseerd, sanitaire voorzieningen en lichtpunten zijn in orde gemaakt.

'Er is een groeps-app met alle stembureauvoorzitters voor een vlotte samenwerking. Materiaal ter preventie van het Covid-19-virus en de stemkisten zijn reeds gistermiddag in het bijzijn van het OKB (Onafhankelijk Kiesbureau), politie, de voorzitters en andere gecontroleerd.'

'We hebben aan alle politieke partijen gevraagd om geen tenten op te zetten bij de verschillende stembureaus. Stel dat we elke partij moeten accommoderen en de mensen zullen propaganda maken, dan kan dit heel storend werken voor het personeel van het stembureau daar. Ook de Covid-19- regels moeten in acht genomen hebben. De propagandisten mogen zich wel op straat en op de bermen begeven', deelt Jurel mee.

Marvin Moesan, coördinator van het Burger Informatie Centrum van Para, zegt dat twaalf partijen op de stembiljetten van Para pronken en die zijn BEP, DOE, HVB, VVD, A20, PRO, ABOP, SPA, DA’91, VHP, NPS en de NDP.

Moesan merkt op, dat vijf dorpen - Pikin Saron, Mata, Cabenda dorp, Powakka en Redi Doti- in het district verafgelegen zijn. Die zijn als eerste afgehandeld. Het dorp Bigi Poika ligt het verst en het materiaal is sedert gistermiddag opgestuurd, vertelt Moesan.

'Gisteren hebben we proef gedraaid waarbij de verschillende voorzitters van de stembureaus hun kisten mochten controleren, zodat er vandaag geen vertraging zou optreden', aldus Moesan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten