donderdag 5 maart 2020

Vakcentrale en bonden stellen minister Hoefdraad ultimatum inzake voorstellen vermindering belastingdruk

Minister lijkt niet te willen reageren op voorstellen bonden om belastingdruk te verminderen


Starnieuws bericht vanochtend, donderdag 5 maart 2020, dat vakcentrale C-47, FAL en diverse bonden minister Gillmore Hoefdraad van Financiën een ultimatum stellen inzake voorstellen die gedaan zijn om de belastingdruk te verminderen. De organisaties zeggen dat als de minister niet uiterlijk 25 maart reageert, ze onherroepelijk in actie zullen gaan. 

Het gaat om totaal 21 organisaties die de minister hebben aangeschreven. In dat schrijven stellen de bonden, dat RaVakSur (Raad van Vakcentrales in Suriname) geruime tijd bezig is met voorstellen om te komen tot de uitvoering van belasting verlichtende maatregelen. Hierover zijn verschillende brieven geschreven, waarvan de laatste op 20 januari. Op de noodkreten van RaVakSur in verschillende brieven, is niet gereageerd door Hoefdraad, stellen de briefschrijvers. Er is ook geen ontvangstbevestiging op de brieven gekomen. Een bericht via Whatsapp is wel gelezen door de bewindsman, maar hij heeft geen reactie gegeven hierop.

De bonden vinden dat de minister een grote groep loontrekkers die gebukt gaan onder de onevenwichtige belastingdruk heeft gedesavoueerd. Een aantal vakorganisaties binnen RaVakSur, zowel vakcentrales als bonden, zijn bijeengekomen om de situatie te bespreken. In het schrijven wordt een finaal voorstel gedaan aan de minister om te komen tot belastingverlichting voor loontrekkers. Zij kijken uit naar de reactie van Hoefdraad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten