donderdag 5 maart 2020

Suriname gooit grens met Frans-Guyana op slot vanwege vijf gevallen van coronavirus

'Niemand mag oversteek doen naar Franse kant en omgekeerd ook niet'


De grens met buurland Frans-Guyana is per heden gesloten als gevolg van de vijf geconstateerde gevallen van het coronavirus Covid-19 in de grensstad Saint Laurent Du Maroni. Dat zegt districtscommissaris Freddy Daniel van Marowijne Noordoost vanmiddag, donderdag 5 maart 2020, in de Ware Tijd. 

'Niemand mag de oversteek doen naar de Franse kant en omgekeerd mag dat ook niet', aldus Daniel. Hij gaat vandaag nog met de politie, douane en het leger na hoe de controle op de Marowijnerivier zal geschieden.

Een dag eerder had minister Antoine Elias van Volksgezondheid nog gezegd dat het 'onbegonnen werk' zou zijn om de grens te sluiten vanwege de intensieve familiecontacten in het grensgebied. 'Als we de grens sluiten, gaan we juist de controle verliezen, omdat de mensen overal illegaal zullen oversteken', zei hij.

Daniel zegt ook, dat er een 24-uurs wegcontrole op de Oost-Westverbinding komt bij het Marowijne Ziekenhuis. Daar zullen onder andere health officers van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) worden gestationeerd.

Veel winkels in Albina hebben vanmorgen volgens Daniel op eigen initiatief hun deuren gesloten. Dat voorstel hadden ze hem gisteren gedaan en Daniel kan zich daarin vinden. 'We verhogen hierdoor de preventie om het virus hier op te lopen', zegt Daniel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten