donderdag 5 maart 2020

Surpost verkeert nog steeds in zwaar weer - Verlies aan arbeidsplaatsen dreigt

Plan moet leiden tot drastische verlaging van de personeels- kosten

Bedrijf amper nog in staat salarissen te betalen


Door hoge personeelskosten kan Surpost volgens directeur John Power het salaris van de 187 medewerkers al maanden niet op tijd uitbetalen. 'Ik ontken dat niet, maar we hebben intussen een plan om het probleem structureel op te lossen. In principe is dit de laatste keer dat het personeel zijn salaris laat heeft ontvangen', zegt hij. Het salaris over februari zou op 2 maart zijn gestort, zo bericht de Ware Tijd vandaag, donderdag 5 maart 2020. 

Power wil niet in details treden over het plan dat moet leiden tot drastische verlaging van de personeelskosten. Hoewel hij niet wil praten over afvloeiing van personeel, is het bedrijf genoodzaakt medewerkers te laten gaan. Vanwege de sterke afname van het postverkeer zijn de verdiensten van het bedrijf afgenomen.

'We willen de mensen niet van de ene op de andere dag brodeloos maken en zullen voor hen alternatieven creëren. Als ze willen, kunnen we ervoor zorgen dat ze geplaatst worden bij overheidsinstanties.' Hij onderstreept, dat veel medewerkers een gezin hebben en dat het niet humaan is om hen in de steek te laten. De directeur wil niet zeggen van hoeveel medewerkers Surpost af wil. Wel zou de bond bij het postbedrijf op de hoogte zijn van de plannen.

Aan personeel zou een afkoopregeling zijn aangeboden van Srd 95.000 per persoon. Ook blijft hun medische voorziening voor enkele jaren gewaarborgd.

Bondsvoorzitter Walter Uiterloo weet dat het bedrijf af wil van medewerkers, maar is er niet van overtuigd dat Surpost in de rode cijfers zit. 'Wanneer er een presentatie wordt gegeven over de financiële situatie van het bedrijf worden sommige zaken niet toegelicht, die mijns inziens winsten boeken. Hierdoor kunnen niet de juiste conclusies worden getrokken.'

Uiterloo: 'De mensen zijn verhit en dat maakt de situatie grimmig, omdat ze hun vaste lasten moeten betalen. Ze hebben ook schulden bij de bank. Iemand stond vanmorgen met een houwer om materiële zaken te vernietigen, maar dat is ook niet de bedoeling.'

Vanuit de leiding wordt volgens hem niet gecommuniceerd met het personeel over het uitblijven van de salarisbetaling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten