donderdag 5 maart 2020

Grens bij de Marowijnerivier gesloten tot nader order tussen 21.00 uur en 05.00 uur

(Bron foto: NII)
Autoriteiten gaan over tot strenge maatregelen om Covid-19 te weren...


Ter voorkoming van besmettingen met het COVID-19 coronavirus vanuit Frans-Guyana hebben de Surinaamse autoriteiten per donderdag 5 maart 2020 strenge maatregelen getroffen in het district Marowijne, waar vanuit het grensstadje Albina een levendig verkeer is met Saint Laurent du Maroni. Dat meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII, donderdagavond 5 maart 2020.

In de Franse grensplaats zijn woensdag enkele met COVID-19 besmette gevallen gemeld. In dit kader maakt districtscommissaris Freddy Daniel van Marowijne Noord-Oost bekend, dat de Oost-West verbinding nabij het Marwina Ziekenhuis donderdag vanaf 00.00 uur (middernacht) gesloten zal zijn voor verkeer tot 06.00 uur. Dit uit voorzorgsmaatregel voor transmissie van COVID-19 coronavirus uit St.Laurent, Frans-Guyana. Deze sluiting is bedoeld voor een dag.

Verder maakt Daniel bekend, dat ingaande donderdag de grens bij de Marowijnerivier gesloten is tot nader order. Er is wel een gecontroleerde grensovergang van 05.00 uur tot 21.00 uur. Dat wil zeggen, dat tussen 21.00 uur  en 05.00 uur de grensovergang geheel gesloten is.

Iedereen is VERPLICHT bij de douanepost te Albina aan te meren bij oversteek vanuit Frans-Guyana, Galibi en overige bestemmingen langs de rivier. Ook zal een roadblock gehouden worden waarbij controle zal worden uitgevoerd op eventuele besmettingsgevallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten