donderdag 5 maart 2020

Minister Moestadja: 'Ik heb geen zicht wanneer Hoefdraad terug is in het land'

Oppositie blijft zich ergeren aan afwezigheid minister Hoefdraad


Minister van Arbeid Soewarto Moestadja, vicevoorzitter van de Raad van Ministers, heeft donderdagmiddag 5 maart 2020 in De Nationale Assemblee meegedeeld, dat hij geen zicht heeft wanneer zijn collega van Financiën, Gillmore Hoefdraad, terug is in het land, aldus Starnieuws.

Moestadja ging in op een vraag van Mahinder Jogi (VHP). Jogi wilde da haast gemaakt werd met de vergadering om informatie over de verdwenen kasreserve bij de Centrale Bank te krijgen.

Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons had dinsdag aangegeven, dat nu de informatie schriftelijk niet naar tevredenheid was ontvangen, deze mondeling gegeven dient te worden in een openbare vergadering. Hoefdraad heeft eerder aangegeven, dat de kwestie in onderzoek is bij justitie en op grond daarvan hij voorlopig geen informatie kan verschaffen. Hiermee werd echter geen genoegen genomen.

Daarop schreef de minister een briefje waarin hij om meer tijd vroeg. De informatie heeft hij opgevraagd bij de Centrale Bank van Suriname.

De VHP-fractie drong donderdag aan op het zo snel mogelijk houden van de vergadering.

NDP-fractieleider Amzad Abdoel schoot uit zijn slof en zei, dat als de oppositie bleef doordrammen over Financiën, terwijl de vergadering daar niks mee te maken had, hij niet zou meewerken aan het interpellatievoorstel over de gezondheidszorg dat op de agenda stond. Zonder de coalitie kon die vergadering niet gehouden worden, omdat er dan geen quorum zou zijn.

De oppositie bleef wijzen op het urgente karakter van het interpellatievoorstel over de gezondheidszorg dat op dat moment aan de orde was. Besloten werd om die vergadering niet donderdag, maar maandag te houden, omdat het Staatsziekenfonds documenten had opgestuurd die bestudeerd moeten worden.

Protesten van de oppositie hebben de coalitie niet tot andere gedachten gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten