donderdag 5 maart 2020

Baitali Group kan asfaltering weg door Apoera, Section en Washabo niet hervatten - Financieringsovereenkomst met Staat voor tweede fase project niet getekend

(Bron foto: de Ware Tijd)
'Wij staan klaar en het ligt aan de overheid'


Aannemingsbedrijf Baitali Group kan deze maand de asfaltering van de weg die loopt door Apoera, Section en Washabo niet hervatten. Volgens general-manager Farsi Khudabux heeft het bedrijf nog geen financieringsovereenkomst kunnen tekenen met de Staat voor de tweede fase van het project. Hij had eerder gezegd, dat de werkzaamheden in maart weer opgepakt zouden worden, SAS o schrijft de Ware Tijd woensdagavond 4 maart 2020. 

'We hadden gehoopt dat de financiering in orde zou komen, maar dat is niet gebeurden, we zullen daarom mogelijk deze maand niet beginnen met het asfalteren.' Hij heeft ook geen zicht op wanneer de overheid gereed is voor het ondertekenen van de financieringsovereenkomst. 'Wij staan klaar en het ligt aan de overheid.'

Het bedrijf is in september begonnen met het aanbrengen van de eerste asfaltlaag op de acht kilometer lange weg, maar is hiermee in oktober gestopt. De blijdschap van bewoners, die vooral tijdens de droge tijd geen last meer zouden ondervinden van stof dat naar de huizen toe waait wanneer auto's voorbijrijden, was van korte duur.

Destijds zei Khudabux, dat het project niet is vertraagd, omdat het in twee fasen wordt uitgevoerd. De eerste fase, waarin vier kilometer van de weg is geasfalteerd, is in oktober gereedgekomen. In de tweede fase zal het project afgerond worden. Tot de werkzaamheden behoort ook de renovatie of vervanging van twee bruggen. Baitali moet contractueel het project aan het eind van het jaar opleveren.

Kapitein Carlo Lewis van Apoera verwacht dat de bewoners boos zullen worden wanneer hen wordt gezegd dat de werkzaamheden nog niet hervat kunnen worden. 'Dit gaan ze erg vinden, omdat ze geduldig hebben gewacht tot maart. We zullen onze ontevredenheid laten blijken, want de overheid had beloofd dat Baitali in maart weer zou beginnen', zegt Lewis.

De kapitein gaat de kwestie bespreken met zijn collega's van Washabo en Section en ze zullen aan de bel trekken bij districtscommissaris Joanna Aroepa van Kabalebo, volksvertegenwoordigers en het Kabinet van de President.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten