donderdag 5 maart 2020

Passagiersboot van Apoera op zee gezonken nabij monding Corantijnrivier - Bootsman en bemanningslid gered door voorbijvarende vissers

Deel gezonken boot van Apoera drijft op zee (Foto: de Ware Tijd)

'Het was een oude boot en ik heb begrepen dat het overbe- laden was'

Boot vervoerde alleen goederen van onder andere winkeliers


De Ware Tijd bericht woensdagavond 4 maart 2020, dat de passagiersboot van Apoera 's middags op zee is gezonken nabij de monding van de Corantijnrivier. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De bootsman en een ander bemanningslid, die alleen in de boot waren, hebben hulp gekregen van voorbijvarende vissers. 

'Het was een oude boot en ik heb begrepen dat het overbeladen was. Het water was niet echt onstuimig, maar de boot is gewoon in tweeën gebroken', zegt Carlo Lewis, kapitein van Apoera. Hij schat dat er voor duizenden Srd aan lading verloren is gegaan. Het waren goederen van onder andere winkeliers.

Het vaartuig voer zoals gewoonlijk vanuit de Nickerierivier de zee op om vervolgens de Corantijnrivier op te gaan. De boot heeft het op een gegeven moment begeven. 'De mannen hoorden een krakend geluid en toen was het gedaan met de boot', zegt Lewis. Er zouden passagiers te Soundrain aan de Corantijnrivier in de boot instappen.

Volgens het dorpshoofd heeft de gemeenschap al geruime tijd de overheid verzocht om een nieuwe boot voor ze aan te schaffen. Thans zullen de mensen alleen afhankelijk zijn van een passagiersboot van Guyana die zowel de Surinaamse als Guyanese dorpen langs de Corantijnrivier aandoet.

'Ik hoop dat de overheid ernstig omgaat met de zaak en spoedig een nieuwe boot inzet', zegt Lewis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten