donderdag 5 maart 2020

Belfort, ABOP: 'NDP is hard bezig om de verkiezingen te manipuleren'

'NDP wil winnen om voorzitter Bouterse uit de gevangenis te houden'

'Als hij van die stoel wordt gehaald, is het rechtstreeks Santo Boma'


'De NDP is hard bezig om de verkiezingen te manipuleren. NDP wil winnen om haar voorzitter Desi Bouterse, die ook president is, uit de gevangenis te houden. Wat in Bouterses hoofd is, is om op die stoel van de president te blijven zitten. Want als hij van die stoel wordt gehaald, is het rechtstreeks Santo Boma. Hij heeft geen andere keus, zeker weten. En daarvoor is hij heel bang.' ABOP-Assembleelid Edward Belfort roept de bevolking op om nooit meer aan een enkele partij de meerderheid in het parlement te geven. 

Dit zei hij, aldus Starnieuws vandaag, donderdag 5 maart 2020, dinsdag als een van de inleiders op de discussieavond van de Kenniskring in het Lalla Rookh-gebouw. Hij en voorzitters Gerold Sewcharan van PRO en Angelique del Castilho van DA’91 presenteerden elk een deel van de partijprogramma's.

Belfort en Sewcharan hebben aangegeven, dat de NDP allang bezig is om de verkiezingen naar haar hand te zetten. Zo is de wijziging van de Kiesregeling doorgedrukt, waardoor het onmogelijk geworden is voor partijen om gebundeld de verkiezingen in te gaan. Belfort: 'Er zijn nog meer zaken. U merkt de grote toestroom van buitenlanders, voornamelijk Haïtianen, Cubanen, Venezolanen. Er zijn ook Russen hier. De connectie met Rusland is niet zomaar. De connectie met Servië is niet zomaar. Er is iets erachter. We kennen de connectie Rusland-Trump. Het invoeren van de digitale ID-kaarten is niet zomaar. Ze zijn hard bezig om de verkiezingen te manipuleren.' 

Belfort legde uit, dat de Haïtianen voornamelijk ingezet zullen worden in het binnenland 'bij mensen die op hen lijken'.

De ABOP heeft voorbereidingen getroffen om vooral in het binnenland het verkiezingsproces goed in de gaten te houden. De partij zal zich ‘live’ op de hoogte houden van het proces. En als het gebeurt dat er 'vreemdelingen' meedoen, zal er ook opgetreden worden, zei Belfort.

De NDP is ook heel hard bezig om op ressortraadsniveau zaken in orde te krijgen, gaf hij aan. Belfort voorspelt, dat de NDP niet de nodige zetels haalt om de president in de Assemblee gekozen te krijgen. Nu wordt zelfs Rachied Doekhie weer ingezet om stemmen in Nickerie te winnen, meent de ABOP'er. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten