donderdag 5 maart 2020

Regering wil een luchtvaartveiligheidsheffing invoeren van zo'n 4,50 gulden per vertrekkende passagier

(Bron foto: Suriname Mirror)
Heffing moet meerkosten Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit dekken


De regering is voornemens een luchtvaartveiligheidsheffing in te voeren waarmee de meerkosten van de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit (CBA) gedekt kunnen worden. Het gaat om een heffing van ongeveer 4,50 gulden per (alleen) vertrekkende passagier. De wetgeving hiertoe is onlangs aan de Staten aangeboden. Dit meldt vandaag, donderdag 5 maart 2020, het Antilliaans Dagblad.

Met de nieuwe wet wordt tegemoetgekomen aan eerdere adviezen van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie Icao en de Federal Aviation Administration (FAA) die na audits stelden dat de CBA onafhankelijk moet kunnen functioneren en meer gekwalificeerd personeel moet inschakelen om het toezicht naar behoren en duurzaam te kunnen uitvoeren. Hiermee moet de veiligheid op een mondiaal gemiddeld niveau gebracht worden.

'De Landsbegroting vormt, zoals in andere landen ter wereld, de basis voor de primaire werkzaamheden van de CBA. Echter in de praktijk blijkt deze bijdrage door het Land niet voldoende te zijn waardoor het nodig is om de beschikking te krijgen over andere inkomstenbronnen die een garantie kunnen bieden om de financiële onafhankelijkheid en duurzaamheid van de CBA in de rol van toezichthouder en vergunningverlener te waarborgen. Vooral het gedeelte van de begroting dat gericht is op de naleving van de internationale standaarden ten aanzien van luchtvaartveiligheid, dient voldoende gewaarborgd te zijn', zo wordt in de Memorie van Toelichting (MvT) uitgelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten