donderdag 27 februari 2020

Derrick Ferrier: 'Uitspraak Bouterse over baggeren en goedkope producten klopt niet'

'Levensmiddelen worden vanuit haven Trinidad naar Suriname verscheept op kleine schepen'

'Voor die kleine schepen is de huidige vaargeul diep genoeg'


President Desi Bouterse zei tijdens de maandagavond gehouden NDP massameeting, dat het Surinamerivier baggerproject, dat op 1 maart van start gaat, tot gevolg zal hebben dat levensmiddelen in Suriname goedkoper zullen worden. Dit stond woensdag 26 februari 2020 ook op de voorpagina van de Times of Suriname, aldus Waterkant.net


Maar, volgens onderzoeker Derrick Ferrier is deze bewering niet juist. Bouterse doelde op het feit, dat door het uitbaggeren van de Surinamerivier grotere schepen naar het land kunnen komen. Maar, levensmiddelen op de Surinaamse markt worden vanuit de haven van Trinidad naar Suriname verscheept op kleine schepen. En voor die schepen is de huidige vaargeul diep genoeg, zei Ferrier tegen ABC Online Nieuws.


'Producten zullen alleen goedkoper worden, als de levensmiddelen rechtstreeks naar Suriname komen op grote schepen. Maar, tot nu is dat niet aantrekkelijk, omdat Suriname geen producten heeft waarmee de grote schepen van hier kunnen vertrekken', aldus Ferrier.

Volgens de onderzoeker betekent het, dat ook na het baggerproject levensmiddelen op kleinere schepen vervoerd zullen worden, waardoor er geen merkwaardige prijsverandering zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten