donderdag 27 februari 2020

Motorsurveillancedienst Korps Politie Suriname wordt naar veel hoger niveau getild

'Men moet nu daadwerkelijk gaan surveilleren en wat mij betreft dag en nacht'

'Het verkeer regelen op kruispunten willen we overlaten aan anderen'


Het Korps Politie Suriname treft voorbereidingen om de Motorsurveillancedienst (MSD) naar een veel hoger niveau te tillen. Dit moet onder meer leiden tot drastische vermindering van de groeiende verkeerscriminaliteit. Volgens korpschef Roberto Prade worden nu mogelijkheden bekeken om de MSD tot een stabiele afdeling te maken, zo bericht de Ware Tijd vandaag, donderdag 27 februari 2020. 

'Men moet nu daadwerkelijk gaan surveilleren en dat moet wat mij betreft zelfs dag en nacht. Het verkeer regelen op kruispunten willen we overlaten aan anderen.'

Hij stelt, dat de politiecontrole in het verkeer nu wel veel beter moet geschieden na de recente aanschaf van nieuwe motoren. Volgens Prade is onderbezetting één van de redenen waarom de MSD niet optimaal kan functioneren. Dat euvel heeft de aandacht van de korpsleiding.

'De bedoeling is dat we binnen twee tot drie maanden eruit moeten komen. De politie zal dan vrijwel overal te zien zijn: opvallend en niet opvallend.' 

Hij is ervan overtuigd dat de verkeerscriminaliteit door een grotere zichtbaarheid van de politie drastisch zal afnemen. Prade onthult dat het verkeer binnenkort landelijk ook via technologische apparatuur gemonitoord zal worden. Wanneer dit systeem geïntroduceerd zal worden wil hij niet zeggen, 'maar sowieso dit jaar nog'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten