donderdag 27 februari 2020

Suriname wil vriendschappelijke betrekkingen met Zuid-Afrika verstevigen

Minister Pollack-Beighle ontmoet ambassadrice van Zuid-Afrika Xoliswa Nomathamsanqa Ngwevela


Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken heeft woensdag de niet-residerende ambassadrice van Zuid-Afrika, Xoliswa Nomathamsanqa Ngwevela, ontvangen. De ontmoeting heeft plaatsgevonden in het kader van het verder verstevigen van de vriendschappelijke betrekkingen tussen Suriname en Zuid-Afrika, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII, donderdag 27 februari 2020.

De gebieden van samenwerking, die momenteel onder studie zijn, zijn afschaffing visum voor houders van diplomatieke en dienstpaspoorten, mijnbouw en cultuur. De overeenkomsten ter zake zullen op korte termijn worden getekend.

Overige gesprekspunten zijn onder andere handel en investeringen, luchtvaart en het nagaan van mogelijkheden voor het benoemen van een Honorair Consul in elkaars landen.

Ook de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika), waarbij Zuid-Afrika een belangrijke rol speelt, zijn van essentieel belang voor de handelsbetrekkingen met Suriname. Binnen de private sector is BRICS een potentiële economische connectie voor het Surinaams bedrijfsleven, welke zal plaatsvinden via de Surinaamse Kamer van Koophandel en Fabrieken.

De ambassadrice zal eveneens participeren in de CARCHAM (Caribbean Chambers of Commerce) en BRICS Conferentie op 27 en 28 februari.

Ter extra informatie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten