donderdag 27 februari 2020

Stel beschuldigd van martelen en vermoorden 7-jarige Fatima in Mexico heeft ook hun eigen kinderen seksueel misbruikt

Lichaam meisje te Tlahuac gevonden in een vuilniszak in een afvalcontainer

Fatima Cecilia Aldriguett Anton op 11 februari als vermist opgegeven


Een paar dat wordt beschuldigd van het martelen en vermoorden van een zevenjarig meisje nadat ze haar van school had opgehaald, wordt ervan verdacht hun eigen kinderen seksueel te hebben misbruikt. 

Schoolmeisje Fatima Cecilia Aldriguett Anton had gewacht op haar moeder om haar op te halen van haar school in Mexico-Stad, maar een andere vrouw kwam opdagen en leidde het meisje aan haar hand weg. CCTV-beelden toonden de vrouwelijke verdachte die op straat liep met het jonge meisje.


Het meisje werd op 11 februari als vermist opgegeven en volgens lokale media werd haar lichaam in de gemeente Tlahuac vier dagen later in een vuilniszak in een afvalcontainer gevonden.


Claudia Sheinbaum, burgemeester van Mexico-Stad, bevestigde de arrestatie van twee verdachten, geïdentificeerd als Mario Alberto Reyes Najera en Gladis Giovana Cruz Hernandez.



Het kantoor van de procureur-generaal (FGJ) heeft deze week onthuld, dat het stel ook wordt verdacht van het misbruiken van hun eigen kinderen. Volgens de FGJ concludeerde een onderzoek bij de kinderen van de verdachten, twee meisjes en een jongen wiens namen niet worden vermeld, dat de minderjarigen tekenen van verlating vertoonden en seksueel werden misbruikt. Aanklagers ontdekten dat de drie kinderen 'leefden in angst voor hun vader', aldus de krant La Verdad.


Media stellen ook, dat de tante van Najera, Irma Reyes, de lokale autoriteiten op de hoogte bracht dat de partner van haar neef haar vertelde dat hij vroeg om als 'vriendin' een minderjarige op te halen, anders zou hij hun kinderen misbruiken. Infobae citeerde Irma Reyes die zei, dat Najera dreigde zijn eigen dochters te misbruiken als Cruz Hernandez hem geen kindslachtoffer bracht. Reyes heeft naar verluidt haar neef bij de politie gebracht en hun verteld dat het stel zich verstopte in een huis dat toebehoorde aan de overleden vader van Najera in de gemeente Isidro Fabela. Reyes zei: 'Ze kunnen er niet mee wegkomen, ik wil niet dat ze [lokale autoriteiten] me geld geven, ik wil gewoon gerechtigheid.'


De grootmoeder van de kinderen aan de kant van hun moeder Marcelina Cruz Hernandez is juridische procedures gestart om de voogdij over de kinderen te krijgen.

Zowel Reyes Najera als Cruz Hernández worden ook vastgehouden op beschuldiging dat ze de politie probeerden om te kopen om hen vrij te laten.

De moeder van Aldriguett, María Magdalena Antón, vertelde tv-zender Milenio, dat Cruz Hernandez ooit een kamer in haar huis huurde om aan huiselijk geweld te ontsnappen. Ze woonde recent tien minuten van het huis van Aldriguett en is naar verluidt de moeder van twee kinderen die naar de voormalige school van het slachtoffer gaan.


Najera vluchtte na de dood met Cruz Hernandez en drie kinderen naar het huis van zijn tante in de Mexicaanse staat Isidro Fabela. Hij vroeg Irma Reyes of ze een extra kamer had die ze konden huren, en ze vertelde het Mexicaanse televisienetwerk Televisa dat ze het verplicht was na het zien van haar neef in 16 jaar, maar werd achterdochtig over het paar toen hun beelden op het televisie verschenen.


Reyes zei dat Cruz Hernández bekende dat zij en Nájera Aldrighett hebben vermoord toen ze merkten dat de autoriteiten haar zochten nadat ze was verdwenen uit de Enrique Rébsamen-basisschool in Tlalpan.

Afgelopen woensdagochtend 19 februari 2020 kwamen Mexicaanse autoriteiten op de verdachten af ​​en gebruikten een drone om toezicht te houden op het huis waar ze zich verstopten. De staatspolitie en de Nationale Garde vielen het kleine huis binnen en arresteerden Reyes Nájera en Cruz Hernández om 13.00 uur lokale tijd. Het paar zocht hun onmiddellijke vrijheid door de politie en nationale guardsmen om te kopen met $ 26. Volgens de politie is er nog geen riem gevonden waarmee het jonge meisje dodelijk zou zijn gewurgd.

(Suriname Mirror/The Daily Mail/Zeta Tijuana/Twitter/El Comercio/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten