donderdag 27 februari 2020

Advocaat Pick maakt bezwaar tegen de dagvaarding van Wayne Telgt

Telgt 13 december aangehouden verdacht van seksueel misbruik meisje (16)


Ex-NPS'er en radio- en televisiepresentator Wayne Telgt, die wordt verdacht van het seksueel molesteren van een minderjarig meisje, had gisteren voor de rechter moeten verschijnen. Maar, zijn zaak werd niet behandeld, omdat zijn advocaat Benito Pick schriftelijk bezwaar heeft aangetekend tegen de dagvaarding. Dit betekent dat hij het er niet mee eens is dat zijn cliënt ter terechtzitting is opgeroepen. Wat het resultaat wordt op zijn bezwaarschrift moet nog blijken, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 27 februari 2020. 

Op vragen van de Ware Tijd over de beweegreden bezwaar aan te tekenen, wilde Pick niet ingaan. Er zijn diverse redenen waarom een advocaat tot zoiets besluit: als hij vindt dat er onvoldoende bewijs van onschuld is;
op grond van niet-strafbaarheid van het feit of van de verdachte;
als hij vindt dat de rechter onbevoegd is of
als hij vindt dat de Officier van Justitie niet-ontvankelijk is.

Telgt werd 13 december vorig jaar aangehouden voor vermoedelijk seksueel misbruik van een zestienjarig meisje. Zowel binnen de NPS, waarvan hij hoofdbestuurslid was, als daarbuiten werd geschokt gereageerd. De politieke partij voerde aan, dat de justitiële autoriteiten alle ruimte geboden moet worden om de zaak te onderzoeken. Telgt heeft kort na zijn aanhouding zijn functies binnen de NPS neergelegd.

Nadat de aanhouding als rechtmatig werd getoetst door de rechter-commissaris (rc) diende zijn raadsman een verzoekschrift in bij het Hof van Justitie voor voorlopige invrijheidstelling. Pick voerde toen aan, dat de ernstige bezwaren die de rc had aangedragen om zijn cliënt in bewaring te nemen, niet aanwezig waren. Het verzoek van de advocaat werd 24 december ingewilligd door het Hof en de voorlopige hechtenis van Telgt werd opgeheven. Er is sindsdien taal noch teken van hem vernomen.

NPS-voorzitter Gregory Rusland stelde tijdens de Opo Yari-bijeenkomst van de partij begin februari, dat de kwestie-Telgt 'een persoonlijke' is en derhalve 'geen impact' heeft op de politieke partij. Op de vraag of Telgt zou worden gekandideerd voor de verkiezingen op 25 mei, stelde Rusland dat de NPS meerdere personen heeft en dat zaken binnen de politieke organisatie verder 'goed verlopen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten