woensdag 26 februari 2020

Nationaal Leger blij met tijdelijke komst Russische transporthelikopter

(Bron foto: NII)
'Helikopter wordt slechts ingezet voor transport materiaal naar het binnenland'

Russische helikopter keert 15 mei weer terug naar Rusland... 


'We zijn Rusland dankbaar dat zij ons helpt om het binnenland verder tot ontwikkeling te brengen door een van hun helikopters beschikbaar te stellen', zegt majoor Faried Ilahibaks van het Nationaal Leger woensdag 26 februari 2020 tegenover het NII, Nationaal Informatie Instituut. 

Hij reageert op verschillende geruchten over de Russische helikopter die onder supervisie is van het Nationaal Leger. De helikopter wordt slechts ingezet voor het transporteren van materiaal naar gebieden in het binnenland. 'Hoe zouden we een aantal tonnen moeten vervoeren naar afgelegen gebieden?', vraagt majoor Ilahibaks zich af.

Het gaat om vracht welke bovendien niet met de auto of de boot getransporteerd kunnen worden naar de dorpen. Hij doelt hiermee op onder andere zonnepanelen, materiaal voor de watervoorziening, ook masten voor de telecommunicatie en de verbrandingsovens die in het kader van het Milieu Plan van president Desi Bouterse worden geplaatst in verschillende districten.

'Op dit moment is er geen betere mogelijkheid dan met het equipment van de Russen het materiaal te vervoeren naar de verre dorpen.'

De transporthelikopter werd 17 februari ingezet om vuilverbrandingsovens ten behoeve van het milieuplan van president Bouterse te transporteren. Op deze dag is een operatie vanaf het vliegveld van Zorg en Hoop naar de dorpen Snesi Kondre en Langetabbetje uitgevoerd.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid benadrukte, dat de helikopter alleen ingezet zal worden voor de ontwikkeling van het binnenland. 'Als alles goed is moet deze helikopter op 15 mei 2020 huiswaarts keren', zegt majoor Ilahibaks. Hij benadrukt dat het plegen van fraude met de helikopter bij de verkiezingen nooit op de agenda heeft gestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten