donderdag 27 februari 2020

Baby gered na aardverschuiving in El Guamo Grande, Colombia:- Broertjes baby, 5 en 9 jaar, en moeder nog vermist toen baby werd gevonden

(Bron foto: Caracol)
Negen maanden oude baby Dilan zou zes uur vermist zijn geweest


Het Colombiaanse dorpje El Guamo Grande werd woensdag 26 februari 2020 zwaar getroffen door een aardverschuiving die in de regio minstens drie mensen het leven kostte. 


Een van de vermisten was een negen maanden oude baby. Die werd wonder boven wonder levend teruggevonden. 'Er ligt een kind, er ligt een kind!' schreeuwde José Daniel Jaimes, een lokale boer, toen hij de baby tijdens reddingswerkzaamheden aantrof.

De kleine Dilan, zoals het negen maanden oude jongetje bleek te heten, werd gevonden tussen het puin. Hij zou zes uur vermist zijn geweest. De baby kon zijn ogen nauwelijks openen door de dikke laag modder in zijn gezicht.



Zeker zeven mensen in het dorp werden vermist na de aardverschuiving, die rond 02.00 uur lokale tijd plaatsvond. Behalve de baby werden nog twee andere mensen levend aangetroffen bij de reddingsactie.


'Bij zonsopgang vonden we een vrouw die 400 meter door de modderstroom was meegenomen.' De twee broertjes van de baby, 5 en 9 jaar oud, werden nog vermist toen het kind werd gevonden. Zo ook de moeder van de kinderen.

De kleine Dilan werd na zijn redding afgevoerd naar een lokaal ziekenhuis.

(Suriname Mirror/El Tiempo/YouTube/24-horas/Twitter/Blu Radio)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten