dinsdag 27 november 2018

Verkozen Braziliaanse president Jair Bolsonaro verantwoordelijk voor einde aanwezigheid artsen uit Cuba'

'Het is ook triest dat ons land een president heeft gekozen die zijn eigen mensen schade toebrengt'


De verkozen president Jair Bolsonaro is verantwoordelijk voor het einde van Cuba's deelname aan het Braziliaanse Meer Doctors-programma (Programa de Pós-Graduação em Saúde), evenals het feit dat miljoenen Brazilianen nu geen medische hulp hebben, aldus de leider van de Partido Socialista Brasileiro (PSB), Carlos Siqueira.

De PSB-president vertelde Prensa Latina, dat Bolsonaro's positie Cuba dwong om zijn samenwerkingsinitiatief stop te zetten, gecreëerd door de regering van presidente Dilma Rousseff (2011-2016).

'We zijn erg dankbaar voor de aanwezigheid van artsen van het eiland in Brazilië en we betreuren ten zeerste de verantwoordelijkheid in deze tragedie van onze toekomstige president, die in januari de macht zal nemen', zei Siqueira.

Hij beschreef een positieve impact op het werk van Cubaanse artsen in zijn land, 'voornamelijk in arme plaatsen en ver weg van de grote stedelijke centra, waar nog nooit een arts is geweest'.

'We krijgen 28 miljoen mensen zonder medische hulp na de terugkeer van Cubaanse professionals naar hun thuisland en het is ook triest dat ons land een president heeft gekozen die zijn eigen mensen schade toebrengt.'


(Suriname Mirror/Prensa Latina)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten