dinsdag 27 november 2018

Dit jaar al 796 Colombiaanse vrouwen vermoord en 104.000 vrouwen is geweld aangedaan...

Autoriteiten waarschuwen voor toename misbruik en vernedering van vrouwen in Colombia



Tot nu toe zijn dit jaar 796 Colombiaanse vrouwen vermoord en 104.000 vrouwen hebben onder verschillende soorten geweld geleden, volgens het Instituto de Medicina Legal y Ciencias Forenses. Ter herdenking van de Internationale Dag van Geweldloosheid tegen Vrouwen, zondag 25 november 2018, waarschuwden de lokale autoriteiten voor toename van misbruik en vernedering van de vrouwelijke bevolking in Colombia. 

'De pandemie van geweld tegen ons lichaam en geest moet nu stoppen en dit is een verplichting die we allemaal moeten aannemen, niet alleen de staat, maar de maatschappij in het algemeen', zei de vicepresidente van Colombia, Marta Lucia Ramirez.

Volgens de haar neemt het geweld tegen vrouwen in Colombia elk jaar schrikbarend toe. Ramirez vroeg zich af of deze gesel een kwestie van privé-leven is. Decennialang, zo beschouwde ze, was dit een bevestiging die de agressors beschermt en wordt weerspiegeld in een hoge mate van straffeloosheid.


Gegevens van mensenrechtenorganisaties laten zien, dat sinds 2013 meer dan 6.000 femiciden in Colombia hebben plaatsgevonden.

In het kader van de viering van de Dag van Geweldloosheid tegen Vrouwen, leidde Victoria Sandino, Congreslid van de Fuerza Alternativa Revolucionaria del Común (FARC) afgelopen vrijdag een openbare hoorzitting in de stad Barranquilla, hoofdstad van het departement Atlantico. 'De staat is verantwoordelijk voor het garanderen van een leven zonder geweld voor meisjes en vrouwen', zei de FARC-Congresvrouw, die ook een voorvechtster is geweest van dit onderwerp in de Senaat van het land.



(Suriname Mirror/Prensa Latina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten