dinsdag 27 november 2018

Edward Belfort (ABOP): 'Michel Felisie is ook welkom bij de ABOP'

'Als marronbroeders moeten wij één vuist maken om het achterland te ontwikkelen'


'Michel Felisie is ook welkom bij de ABOP. Voor alle Surinamers, ook mensen die niets meer willen horen van de NDP, hebben wij ruimte. Uiteindelijk hebben wij alle Surinamers nodig om dit land te bevrijden van de ellende waarin het zich verkeert', zegt ABOP-parlementariër Edward Belfort maandag 26 november 2018 in het Dagblad Suriname. 

De voortzetting van de samenwerking van de BEP met de NDP heeft gemaakt dat Felisie, die tussen 2005-2010 minister was van Regionale Ontwikkeling, de BEP recent de rug heeft moeten toekeren. Een nieuwe partij oprichten sluit Felisie uit. Hij zal zich aansluiten bij een bestaande politieke organisatie waar zijn idealen en uitgangspunten als politicus goed bij passen.

Belfort voert aan, dat zijn partij wel degelijk gesprekken met de ex-BEP’er heeft gevoerd, omdat Felisie ook deel was van de A-Combinatie toen zij in regeringsverband tussen 2005 en 2010 diverse zaken voor het achterland hebben weten te bewerkstelligen. Hij verwijst naar de asfaltering van de Afobakaweg, het uitroeien van malaria in het binnenland en het ontsluiten van het binnenland met het brengen van meer spelers op de telecommarkt.

'Als marronbroeders moeten wij één vuist maken om het achterland te ontwikkelen', aldus Belfort.

Felisie vindt dat er helemaal afgeweken is van de cultuur en principes van de partij, terwijl de BEP tegelijkertijd ook medeverantwoordelijkheid heeft genomen voor de economische malaise van het land zonder daarover een duidelijk standpunt in te nemen. De ex-BEP’er vindt het jammer, dat BEP-voorzitter Ronny Asabina, na het overnemen van de hamer van zijn voorganger Celsius Waterberg, de samenwerking met de NDP normaal heeft voortgezet.

Belfort beweert dat deze samenwerking grote schade heeft aangericht bij de BEP. Volgens hem hebben ook verschillende personen de partij in de afgelopen periode de rug toegekeerd. 'Vele anderen zijn al vertrokken richting ABOP. Vooral de handelingen van de huidige minister van RO hebben grote ontevredenheid veroorzaakt bij de Saramaccaners. Ook in het oosten zijn middelen van een hardwerkende BEP’er vernietigd. Niemand is voor hem opgekomen. Alleen de ABOP heeft zijn stem laten horen', aldus Belfort.

Felisi had zich in februari ook gekandideerd voor de functie van BEP-voorzitter. Volgens hem zou hij de NDP-BEP samenwerking bij eventuele winst zeker aan een evaluatie onderwerpen. Hij heeft zich enkele weken daarvoor echter teruggetrokken, omdat de situatie waarin de partij zich bevond, geen uitgebreide verkiezing met zoveel kandidaten kon verdragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten