dinsdag 27 november 2018

Inspecteur-generaal Volksgezondheid, Curaçao, Jan Huurman vecht zijn schorsing aan via rechter

Rumoer rond kinderarts Sonja Faries de aanzet tot de schorsing van Huurman


Inspecteur-generaal van de Volksgezondheid Jan Huurman heeft een zaak aangespannen tegen het Land/de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) om zijn schorsing aan te vechten. De zaak staat morgenochtend om negen uur op de rol. Huurman wordt bijgestaan door advocate Barbara Nagelmakers van Nagelmakers Advocaten, aldus vandaag, dinsdag 27 november 2018, het Antilliaans Dagblad.

Huurman werd onlangs in beginsel voor een maand op non-actief gesteld en bovendien de toegang tot de dienstgebouwen van GMN ontzegd. Direct na de schorsing liet de inspecteur-generaal weten in gesprek te zijn met een juridisch adviseur over mogelijke vervolgstappen.

Vrijdag verklaarde Gezondheidsminister Suzy Camelia-Römer (PIN), dat zij een commissie heeft ingesteld om feitenonderzoek te doen naar alle rumoer rond kinderarts Sonja Faries en dat dit de aanzet was tot de schorsing van Huurman. De zaak had, zo stelt Camelia-Römer, zo veel commotie in de samenleving veroorzaakt, dat de minister dat niet kon negeren. Zij verwees ook naar een instructie die in het verleden is opgesteld, over hoe de inspecteur-generaal naar buiten zou moeten treden.

'Niet elke aanwijzing hoeft in de krant. De inspecteur kan ook bijvoorbeeld elk kwartaal een overzicht geven van de maatregelen die zijn genomen en op welk gebied, zonder namen te noemen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten