dinsdag 27 november 2018

UTZS staat niet achter acties gericht tegen de Rij- en Voertuigenbelasting

Unie van Truckhouders en Zwaarmaterieel in Suriname kiest voor 'concensus'


De Unie van Truckhouders en Zwaarmaterieel in Suriname (UTZS), onder leiding van Nizaam Ozir, staat niet achter de acties tegen de Rij- en Voertuigenbelasting. In het afgelopen weekend circuleerde er een oproep op social media, waarin truckhouders werd opgeroepen om de Saramaccabrug te barricaderen ter sabotage van de viering van de 43e onafhankelijkheidsdag van Suriname. In een ander bericht wordt opgeroepen om op 30 november 2018 een protest te houden op het Kerkplein (Paramaribo), maar die actie is verschoven naar begin 2019 vanwege het uitstel van de betaaldatum.

Ozir stelt maandag 26 november 2018 in het Dagblad Suriname, dat hij net als de meeste burgers van Suriname ook bezwaar heeft tegen de herintroductie van de Rij- en Voertuigenbelasting, maar hij middels consensus de zaak oplossen.

'We zijn niet van plan om acties te voeren. We weten ook hoe de zaken er nu voor staan. Daarom komen alle leden van UTZS vandaag (maandag) bijeen om hierover een besluit te nemen', aldus Ozir weten.

Per 1 januari 2019 moeten de truckhouders tussen de Srd 465 en Srd 4.390 betalen aan de Rij- en Voertuigenbelasting. Voor de UTZS zijn deze kosten niet dragelijk. De truckhouders zijn wel bereid belasting te betalen, echter niet volgens het opgelegde kostenplaatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten