dinsdag 27 november 2018

Hoge Raad doet uitspraak in zaak Babel, Curaçao, tegen oud-premier Schotte (MFK) en partner Van der Dijs

(Bron foto: Facebook)
Centraal in cassatiezaak de vraag of Schotte en Van der Dijs een eerlijk proces hebben gehad

Of Schotte en Van der Dijs meteen ingerekend worden na uitspraak Hoge Raad is vooralsnog onduidelijk


De Hoge Raad doet vandaag, dinsdag 27 november 2018, rond 07.30 uur lokale tijd Curaçao (12.30 uur Nederlandse tijd) uitspraak in de zaak Babel tegen Gerrit Schotte (MFK) en zijn partner Cicely van der Dijs. Hoewel schuld eerder al door zowel het Gerecht in Eerste Aanleg als door het Hof als bewezen is verklaard, staan in cassatie de vragen centraal of Schotte en Van der Dijs een eerlijk proces hebben gehad en of er eerder fouten zijn gemaakt. Dit meldt het Antilliaans Dagblad.

Eerder werden alle veertien cassatiemiddelen die door de verdediging van Schotte zijn aangevoerd, door de Advocaat-generaal in zijn advies aan de Hoge Raad verworpen. Hetzelfde geldt voor de zeven cassatiemiddelen in de zaak van Van der Dijs. De conclusie van de Advocaat-generaal was dan ook, dat er geen gronden zijn die tot vernietiging van de uitspraak van het Hof kunnen leiden.

Of Schotte - de eerste premier van het Land Curaçao en tegenwoordig Statenlid namens de MFK - en Van der Dijs vandaag meteen ingerekend worden na de uitspraak van de Hoge Raad, is vooralsnog onduidelijk.

Schotte is in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar cel wegens ambtelijke corruptie, witwassen, en valsheid in geschrifte. Hij mag op vrije voeten blijven, totdat de laatste gerechtelijke uitspraak in cassatie bekend zal zijn. De komende vijf jaar mag hij geen politiek ambt bekleden.

Het Openbaar Ministerie laat desgevraagd weten dat het de uitspraak van de Hoge Raad grondig gaat bestuderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten