dinsdag 27 november 2018

Premier Rhuggenaath, Curaçao, wil Nederlandse hulp onderhandelingsfase met potentiële strategisch partners Isla

(Bron foto: Twitter/Stef Blok)
Toekomst Isla tijdens werkbezoek premier aan Nederland aan de orde geweest in gesprekken met regering


Minister-president Eugene Rhuggenaath wil Nederland begin volgend jaar waarschijnlijk om hulp vragen, wanneer de onderhandelingsfase met de potentiële strategisch partners van de Isla-raffinaderij van start gaat. Bijvoorbeeld om de nieuwe normen voor de uitstoot vast te stellen. 

De toekomst van de Isla is, tijdens het werkbezoek van de premier aan Nederland afgelopen week, ter sprake gekomen in de gesprekken met de Nederlandse premier Mark Rutte, staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties Raymond Knops en minister van Binnenlandse Zaken Stef Blok, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 27 november 2018.

Mede doordat de situatie in Venezuela - waarvan het staatsoliebedrijf PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) nu verantwoordelijk is voor de uitbating van de raffinaderij op Curaçao - een belangrijk thema is dat ook de geopolitieke relaties raakt.

Tijdens de gesprekken is volgens Rhuggenaath opnieuw bevestigd dat Nederland bereid is om Curaçao te ondersteunen als daartoe een verzoek wordt gedaan. Maar de premier ziet nog geen aanleiding om Nederland op dit moment al om hulp te vragen als het gaat om de toekomst van de raffinaderij op Curaçao.

'Het is in principe een aangelegenheid van het land Curaçao en wij hebben tot nu toe alles onder controle', zo verklaart Rhuggenaath. In een later stadium is advies of technische ondersteuning op specifieke gebieden waarschijnlijk wel welkom, voegt hij daaraan toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten