dinsdag 27 november 2018

Venezuela krijgt voor ruim acht miljoen euro aan humanitaire hulp.

Geld onder meer bestemd voor eten voor jonge kinderen en zwangere vrouwen

(Bron foto: Axios)
Bijna twaalf procent van de bevolking van Venezuela is ondervoed


Venezuela krijgt voor ruim acht miljoen euro aan humanitaire hulp. Het bedrag is door de Verenigde Naties vrijgemaakt uit een noodfonds. Het geld is onder meer bestemd voor eten voor jonge kinderen en zwangere vrouwen. Bijna twaalf procent van de bevolking van Venezuela is ondervoed. 

Het U.N. Central Emergency Response Fund (CERF) zal projecten ondersteunen om voedingsondersteuning te bieden aan kinderen jonger dan vijf jaar, zwangere vrouwen en risicovolle moeders die borstvoeding geven, en noodhulp voor de kwetsbaren, aldus de website van CERF.


Ook Unicef geeft extra geld aan aan het land. Dat gaat onder meer naar vaccinaties tegen de mazelen en naar de behandeling van malaria.

Venezuela verkeert al zeker vijf jaar in een diepe economische en politieke crisis. Er is een tekort aan voedsel en medicijnen en door de enorme inflatie hebben de inwoners nauwelijks geld om in hun onderhoud te voorzien. Veel Venezolanen zien geen andere oplossing dan het land te ontvluchten. Dat zijn er volgens de VN inmiddels zeker meer dan 3 miljoen. De meeste mensen trekken naar Colombia, Ecuador, Peru en Brazilië.

Een aantal landen sloot tijdelijk de grenzen, omdat ze de vluchtelingenstroom niet aankonden.

De VN maakte begin november bekend bijna 200 miljoen euro bijeen te willen brengen voor de vluchtelingen. Buurland Colombia heeft inmiddels een miljoen mensen opgenomen, Peru nog eens een half miljoen.

(Suriname Mirror/Reuters/NOS/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten