vrijdag 3 augustus 2018

Vanuit NDP-hoek wordt gejammerd over tv-programma ‘Sranan Tide naa Dey’ van Edward Belfort

Belfort zou etnische sentimenten aanroeren en aanzetten tot etnische haat

(Bron screenshot: Apintie TV)
Programma wordt uitgezonden door Apintie-televisie en Asosye TV


Ingrijpen van regeringswege in het programma ‘Sranan Tide naa Dey’, dat wordt uitgezonden op Apintie-televisie en Asosye TV, moet niet uitgesloten worden, aldus althans de Ware Tijd donderdag 2 augustus 2018. Presentator Edward Belfort, ABOP-parlementslid, zou buiten de vergunningsvoorwaarden handelen van de zenders. 

In niet mis te verstane bewoordingen werd afgelopen week in het radioprogramma ‘Bakana Tori’ van staatszender SRS opgeroepen, dat de autoriteiten moeten ingrijpen, omdat Belfort etnische sentimenten zou aanroeren en zou aanzetten tot etnische haat. In verschillende uitzendingen noemt de politicus president Bouterse een marronhater en wordt gesteld dat hij niet van inheemsen en marrons, en noch minder van Hindoestanen houdt.

In de aflevering van het programma op 30 juli noemde Belfort het besluit van de NDP om Ashwin Adhin in Wanica kandidaat te stellen bij de komende verkiezing, een manier om de Hindoestanen in dat gebied te belazeren. 'Bouterse is een toxische en desastreuze leider.'

Volgens Belfort zijn de inheemsen en marrons de meest achtergestelde groepen die steevast door Bouterse voor de gek worden gehouden. Hij roept zijn marronbroeders André Misiekaba (NDP) en Ronny Asabina (BEP-voorzitter) op zich te bundelen, omdat naar zijn mening het tweetal wordt misbruikt door Bouterse. Ook werpt hij op, dat Joan Dogojo is bedankt als minister, omdat ze marron is. 'Misiekaba Bouta na lobi yu. Bouta na lobi dyuka. Busi konde baala meki un bondru.'

Directeur Charles Vervuurt van Apintie Radio en Televisie wil voorlopig niet reageren en wacht een mogelijke brief af.

Directeur Romario Pinas van Asosye TV valt niet over de inhoud van het programma. Volgens hem wordt er daarbuiten lovend over het programma, dat op band wordt aangeleverd, gesproken. Hij stelt dat de inhoud wel wordt gescreend. Pinas stelt dat er van alles op verschillende radiostations wordt geroepen door anderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten