vrijdag 3 augustus 2018

MAN-fractie wil meer duidelijkheid over het fenomeen ‘red tape’ en gevolgen voor Curaçaose economie

Fractie wil vergadering van Centrale Commissie met vier ministers


De fractie van coalitiepartij MAN wil dat de Staten bij elkaar komt om meer duidelijkheid te krijgen over het fenomeen ‘red tape’ en de gevolgen daarvan voor de Curaçaose economie. 

De partij vraagt Statenvoorzitter William Millerson (PAR) een vergadering van de Centrale Commissie uit te roepen en daarvoor vier ministers uit te nodigen: premier Eugene Rhuggenaath (PAR) in diens hoedanigheid als minister van Algemene Zaken, minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling, minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Natuur en Milieu en minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 3 augustus 2018.

Volgens de MAN-fractie klinkt er sinds Curaçao in 2010 een onafhankelijk land binnen het Koninkrijk der Nederlanden werd, kritiek vanuit de commerciële wereld en de samenleving dat het jaren duurt voordat vergunningen worden toegekend en dat het proces veel te veel tijd in beslag neemt.

'Jaar in jaar uit zegt de overheid het probleem uit de weg te helpen, maar tot de dag van vandaag, zien wij geen verandering', aldus de fractie in een persbericht.

De partij vindt het belangrijk dat, gezien de huidige slechte economische situatie waarin het eiland verkeert, een discussie wordt gevoerd over wat red tape precies is en ‘welke oplossing we samen kunnen bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten