vrijdag 3 augustus 2018

Suriname werkt aan wet om geven van blikvoeding aan baby's aan banden te leggen....

Voordelen van borstvoeding aan baby centraal tijdens Borstvoeding Week


Minder dan drie procent van Surinaamse moeders geeft hun baby's de eerste zes maanden uitsluitend borstvoeding. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid zei woensdag 1 augustus 2018 bij de lancering van de Borstvoeding Week in het Mungra Medical Center (MMC) in Nieuw-Nickerie, dat het ministerie bezig is met het ontwikkelen van een wet om het geven van blikvoeding (formula) aan banden te leggen.  Dit bericht het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Tijdens de Borstvoeding Week, die door de afdeling Family and Community Health van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) in samenwerking met de Stichting ter Bevordering van Borstvoeding (Stibosu) wordt gecoördineerd, wordt extra nadruk gelegd op het informeren en aanmoedigen van moeders over de voordelen van borstvoeding voor het jonge kind.

Er wordt verder ook aandacht geschonken aan het verankeren van borstvoeding in beleidsvorming aangaande voeding, voedselveiligheid en het terugdringen van armoede.

Tijdens de week staan ook sterke partnerschappen tussen de lokale autoriteiten, de gezondheidsinstellingen en internationale organisaties centraal.

Yitades Gebre, vertegenwoordiger van de Pan American Health Organization (PAHO) in Suriname, benadrukte ook het belang van het geven van borstvoeding. 'Breastfeeding is a universal solution to give everybody the same equal start in life', aldus Gebre.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten