vrijdag 3 augustus 2018

'Continu vervangen van de leiding is niet gezond voor een instelling'

'De bond kan enigszins last ondervinden wanneer leiding ’s Lands Hospitaal vervangen wordt'


'Het continu vervangen van de leiding is niet gezond voor een instelling', aldus bondsvoorzitter Imro Edam vandaag, vrijdag 3 augustus 2018, in de Ware Tijd, naar aanleiding van de wisseling van de wacht bij ’s Lands Hospitaal. De bond kan enigszins last ondervinden wanneer de ziekenhuisleiding vervangen wordt. 

De bond heeft enkele weken geleden overeenstemming kunnen bereiken over een deel van de collectieve arbeidersovereenkomst. 'Er is al getekend voor dat deel. Het betreft de acute zaken die in het wensenpakket waren opgenomen. Het gaat om onder ander de aanpassing van de middag- en wachttoelages en kledinggeld', zegt hij.

De zaken die onderaan de prioriteitenlijst staan zijn onder andere regelingen bij overlijden van een personeelslid. De bondsvoorzitter zit nu in het buitenland. Het was de bedoeling dat de onderhandelingen na zijn terugkeer vervolgd zouden worden. Nu de directeur weg is zal Edam het proces voortzetten met de waarnemend directeur. Hij verwacht dat de onderhandelingen vlot zullen verlopen, omdat de waarnemer eerder ook bij de gesprekken aanzat.

'We gaan niet wachten totdat er een andere directeur komt, want dat zal tijdrovend zijn', onderstreept Edam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten