vrijdag 3 augustus 2018

Ledenraad CLO niet akkoord met bod 15% salarisverhoging van regering

'Ambtenaren willen eenzelfde bezoldiging volgens gelijkheidsbeginsel, conform de leerkrachten'


De Ledenraad van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) gaat niet akkoord met de 15% salarisverhoging die de regering wil geven aan de ambtenaren. De CLO had de incorporatie van Srd 500 koopkracht gevraagd op het loon. Daarop moest een verhoging komen in de eerste fase van 25%. De regering geeft 10% minder. 

De leden staan achter de eis van het bestuur van de ambtenarenbond, aldus Starnieuws.

Op de vergadering werd vandaag, vrijdag 3 augustus 2018, een motie ingediend, waarin het voorstel van de regering is verworpen. De Ledenraad vindt, dat de CLO ook uit FISO (Functie Informatiesyssteem Overheid) moet stappen en moet komen met een een passende loonreeks.

Aangegeven werd, dat de leden achter het bestuur staan, maar dat de regering een betere waardering moet geven aan de ambtenaren.

'Wat de ambtenaren willen, is eenzelfde bezoldiging volgens het gelijkheidsbeginsel, conform de leerkrachten', staat in de motie die aangenomen is.

Het CLO-bestuur moet terug naar de onderhandelingstafel. Er is een ultimatum gesteld van één week. Volgende week vrijdag komt de Ledenraad van de CLO weer bijeen. Verwacht wordt dat er dan een positief resultaat is bereikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten