vrijdag 3 augustus 2018

PL: 'NDP ontplooit met staatsmiddelen activiteiten te stafdorp Mariënburg op 9 augustus'

'Activiteiten rond 128 jaar Javaanse Immigratie worden georganiseerd door de NDP'

'De flyer is duidelijk, het is pure volksbelazerij, denken ze echt dat het volk niet kan lezen?'


Assembleelid tevens hoofdbestuurslid Ingrid Karta-Bink van de Pertjajah Luhur (PL) is furieus, dat de NDP met staatsmiddelen activiteiten zal ontplooien op de locatie van stafdorp te Mariënburg op 9 augustus, in verband met 128 jaar Javaanse Immigratie. 

Op een persconferentie van de partij gisteren heeft de volksvertegenwoordigster benadrukt, dat districtscommissaris Adjaikoemar Kali van Commewijne zowel mondeling als per brief aan haar heeft meegedeeld, dat het districtscommissariaat en het Kabinet van de President activiteiten zullen ontplooien op de desbetreffende locatie. Een flyer laat echter duidelijk zien, dat de activiteiten georganiseerd worden door de NDP.

Intussen heeft Kali op Starnieuws ontkend dat het om een NDP-aangelegenheid gaat. Volgens hem gaat het om een activiteit van het commissariaat, de Nationale Jubileumcommissie en het Kabinet van de President.

'De flyer is duidelijk. Het is pure volksbelazerij. Denken ze echt dat het volk niet kan lezen?', zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo in reactie op de verklaring van de districtscommissaris van Commewijne.


Volgens Karta-Bink is 'Day of the Wong Jawa' het hart en het fundament van de partij. De partij viert sinds jaar en dag haar herdenkingsactiviteiten in het kader van deze dag op Mariënburg, omdat de eerste Javaanse immigranten daar voet aan wal hebben gezet.

'Weet u wat mij geraakt heeft toen hij belde om te zeggen, dat onze aanvraag niet is gehonoreerd en dat de organisatie in handen ligt van het commissariaat en het Kabinet? De flyer is helemaal in het paars. De naam van de partij, de NDP, staat er op. Dan vraag je je af, een autoriteit die onafhankelijk moet zijn in het district, organiseert 'Day of Wong Jawa' op Mariënburg, helemaal paars gekleurd, met NDP logo. Is dát geen corruptie? Corruptie op hoog niveau, zeg ik.'

Zij merkt op, dat wanneer de PL 'Day of the Wong Jawa' viert, de activiteiten uit eigen middelen worden bekostigd. Karta-Bink bracht het vlaggenproject in herinnering, toen vlaggen gekocht moesten worden en de partij zogenaamd geld had geleend aan een ministerie. 'Waar gaan we naar toe? Kan toch niet dat staatsmiddelen misbruikt worden, terwijl we weten dat de politie geen of versleten banden heeft en niet kan uitrukken, omdat ze geen benzine heeft? De brandweer kan niet uitrukken, omdat ze geen benzine heeft. Radiologische behandelingen moeten we nu betalen. Moeders zijn bezig bij DNA een petitie in te dienen, omdat ze verhoogde schoolgelden niet kunnen betalen. Waar gaan we naartoe?'

De parlementariër vraagt zich af of deze staatsmiddelen niet beter aangewend konden worden voor de mofinawans. 'Maar nee, hij wil deze groep misleiden. Pas op, gebruik uw verstand. Gebruik uw verstand wanneer mensen u willen misbruiken en misleiden. Wanneer wij van Pertjajah Luhur verandering en verbetering willen brengen in een situatie, dan menen we het. We gaan geen verdeel- en heerspolitiek bedrijven, zoals de NDP. Maar, niemand gaat ons klein krijgen, want wij gaan onze 'Day of the Wong Jawa' en 'Bigi Sma Day' vieren in ons enige Openlucht Museum te Nieuw-Amsterdam. Dat dreigt nu ook al te sluiten, dus laten wij het museum die boost geven om te kunnen blijven bestaan.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten