vrijdag 3 augustus 2018

Onderzoek naar mensenhandel op Sint Maarten

Drie Filipijnse vrouwen zouden slachtoffer van mensenhandel zijn geworden



De Unit Mensenhandel en Mensensmokkel van de politie op Sint Maarten doet onder leiding van de Officier van Justitie momenteel een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke mensenhandel, waar drie Filipijnse vrouwen het slachtoffer van zijn geworden, zo meldt het Openbaar Ministerie op het eiland vanmiddag, vrijdag 3 augustus 2018.

Zij werkten bij twee verschillende werkgevers in het huishouden en de vraag die onderzocht wordt, is of er sprake is van uitbuiting.

Toen deze zaak twee weken geleden werd gemeld, gaven de vrouwen aan vooral terug naar de Filipijnen te willen gaan. De politie heeft in opdracht van en overleg met de Officier van Justitie daarin bemiddeld tussen de werkgevers en de Filipijnse vrouwen.

De vrouwen, die aanvankelijk instemden met wat de werkgevers aangeboden hadden, hebben later zich teruggetrokken en hebben geen gebruik gemaakt van de geboden mogelijkheid om terug te reizen.

Het Openbare Ministerie en politie staan voor de bescherming van de rechten van de mens. Het strafrechtelijk onderzoek is nog niet afgerond, waardoor op dit moment niet meer vrijgegeven kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten