vrijdag 3 augustus 2018

Scholieren en studenten tegen verhogen inschrijfgeld dienen petitie in bij Assemblee

De groep eist, dat de maatregel voor schooljaar 2019/2020 wordt teruggedraaid

 
Scholieren en studenten die het niet eens zijn met het verhogen van het inschrijfgeld, hebben gisteren een petitie ingediend bij De Nationale Assemblee. De groep, onder leiding van Edgar Sampie en Livio Aminta, eist dat de maatregel voor het schooljaar 2019/2020 wordt teruggedraaid. Het bedrag moet betaalbaar zijn. 

'We zijn realistisch dus we weten dat het voor dit jaar bijna niet meer zal lukken, omdat sommige mensen het geld al hebben gestort. Maar, voor het jaar daarop willen we wel dat het wordt teruggedraaid', zegt Sampie in de Ware Tijd van vandaag, vrijdag 3 augustus 2018.

Voor dit jaar willen de initiatiefnemers dat de regering mensen helpt die het bedrag niet kunnen opbrengen. Vooral leerlingen en ouders van Sipaliwini en Brokopondo hebben deze ondersteuning nodig.

Sampie stelt, dat de petitie landelijk door iets meer dan duizend scholieren en ouders is ondertekend. Het grootste deel van de ondertekenaars is schoolgaand of studerend.

De actievoerders noemen de plotselinge verhoging van het inschrijfgeld wanbeleid. Zij kunnen zich niet voorstellen, dat minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur dit besluit door de keel probeert te drukken van de ouders.De protesterende jongeren maken zich vooral zorgen om de minder draagkrachtigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten