vrijdag 1 juni 2018

Vijfde journalist in Mexico vermoord in 2018

(Bron foto: Twitter)
Héctor González Antonio (39) doodgeslagen, vermoedelijk met stenen


In Mexico is dinsdag het lijk gevonden van Héctor González Antonio, een verslaggever van het landelijke dagblad Excélsior. De 39-jarige González werkte ook voor tv-zender Imagen. De journalist was doodgeslagen, vermoedelijk met stenen. Hij is daarmee de vijfde journalist die dit jaar is vermoord, zo meldt VillaMedia donderdag 31 mei 2018.


De wijze waarop wijkt af van andere aanslagen op journalisten, waarbij vuurwapens worden gebruikt, aldus een woordvoerder van het openbaar ministerie. In het onderzoek wordt echter niets uitgesloten, beloven de autoriteiten.

Jan-Albert Hootsen, vertegenwoordiger voor persvrijheidsorganisatie Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) voor Mexico, maant de autoriteiten om alles in het werk te zetten de moordenaars te vinden.

'Tot Mexico concrete stappen zet om mediamoorden op te lossen zal de cyclus van geweld en straffeloosheid, dat Mexico een van de gevaarlijkste plekken ter wereld heeft gemaakt voor journalisten, gewoon doorgaan.'


González schreef over algemeen nieuws, maar ook over misdaad. Zijn recentste wrek in Excélsior draaide om geweld in de regio Tamaulipas, waar hij ook woonde.

Bij geweld tussen drugsbendes zijn alleen vorig jaar in Tamaulipas 1.623 mensen omgekomen.




(Suriname Mirror/VillaMedia/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten