vrijdag 1 juni 2018

Personeel De Surinaamsche Bank (DSB) legt korte tijd werk neer

'Het gaat om een arbeidsgeschil, meer zeggen wij voorlopig niet'


Klanten van De Surinaamsche Bank (DSB) kwamen donderdagochtend voor een gesloten deur te staan. Pas rond tien over half acht, tien minuten na de officiële openingstijd, werd een bericht op de deuren bevestigd, dat de bank vanwege een vakbondsvergadering om negen uur open zou gaan. Dat gebeurde in elk geval bij de hoofdvestiging aan de Henck Arronstraat, aldus de Ware Tijd vrijdag 1 juni 2018.

De voorzitter van de personeelsbond, Robby Berenstein, zegt dat het werk voor korte tijd werd onderbroken vanwege de vastgelopen onderhandeling over een financiële uitkering tussen de werknemer en de vakbond. De Bemiddelingsraad heeft de partijen woensdagavond gehoord.

'Het gaat om een arbeidsgeschil. Meer zeggen wij voorlopig niet. We moeten de zaken nog bespreken. Voor nu is iedereen weer aan het werk', zei de vakbondsleider kort na de actie. De Bemiddelingsraad en de DSB-leiding hebben een persstilte ingelast.

Berenstein zegt, dat er afspraken zijn om nog geen informatie te geven over de gesprekken. 'Wij hebben een persstilte ingelast, maar ik moest de klanten op de hoogte stellen van de reden waarom zij voor gesloten deuren kwamen te staan.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten