vrijdag 1 juni 2018

Personeel van het Staatsziekenfonds (SZF) in staking

Bond eist loonsverhoging en een lumpsum, maar SZF zou daarvoor geen geld hebben


Het personeel van het Staatsziekenfonds (SZF) heeft vanmorgen, vrijdag 1 juni 2018, uit onvrede het werk neergelegd. Er wordt al geruime tijd onderhandeld over een collectieve arbeidsovereenkomst (cao), zonder dat er overeenstemming wordt bereikt tussen bond en directie. De bond wil loonsverhoging en een lumpsum, maar heeft te horen gekregen dat er geen middelen zijn. 

'Ik ben verrast geworden door de plotselinge actie van de bond. Wij zijn inderdaad in gesprek met de bond over de cao. Er zijn voorstellen gedaan over en weer en de haalbaarheid wordt bestudeerd. Dit heeft langer geduurd dan gedacht vanwege het tijdsgewricht waar het SZF zit, waarbij wij nu bezig zijn met de verstrekking en verlenging van de Bazo-kaarten die een geldigheidsduur hadden tot 31 mei 2018', zegt directeur Rick Kromodihardjo op Starnieuws.

De SZF-directeur merkt op, dat tussen alle drukte door de laatste twee weken continue overleg is met dienstverleners die vragen om tariefsverhogingen.

'Wij hebben de bond gevraagd om hiermee rekening te houden aangezien het nimmer de bedoeling kan zijn om de samenleving te duperen. Wij hebben de bond dan ook terstond uitgenodigd om verder hierover vandaag overleg te voeren. Wij hopen dat het gezond verstand zal prevaleren en dat het gevoel van dienstbaarheid naar de samenleving prioriteit zal zijn in de benadering van de verdere onderhandelingen', stelt Kromodihardjo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten