vrijdag 1 juni 2018

Politie laat paar kluizen al ruim maand in goot langs Kasabaholoweg liggen....

Politie beweert dat kluizen bewaakt worden door de politie, maar buurtbewoners zien dat niet


Al ruim een maand liggen er enkele kluizen in de goot bij de kruising van de Kasabaholo- en de Iduweg. De politie draagt er kennis van, maar onderneemt hoegenaamd geen actie om deze kluizen boven water te halen, aldus het Dagblad Suriname vandaag, vrijdag 1 juni 2018.

Ondertussen blijven de gedupeerden in twijfel, maar toch wel hoopvol, wachten op een positief bericht.

De politie kreeg zondag 6 mei de eerste melding binnen. Op die bewuste dag van de ontdekking werden verschillende sleepdiensten ingeschakeld. Geen van de sleepdiensten was echter bereid de brandkasten uit de goot te halen. Toen werden duikers ingeschakeld om de brandkasten uit het water te halen, maar omdat de brandkasten toen te zien waren, was dit geen job voor duikers en zagen zij af van hun dienstverlening.

Commissaris Guno Roosenhoff van het Korps Politie Suriname had Dagblad Suriname eerder voorgehouden, dat deze kluizen bewaakt worden door de politie. Deze kunnen niet worden verwijderd, omdat de kluizen niet meer te zien zijn en het water hoog staat in de goot vanwege de aanhoudende regens. De buurtbewoners hebben echter niets gemerkt van enige vorm van bewaking.

Er zijn mensen die naar de media bellen om te informeren waarom de politie de kluizen nog niet heeft laten weghalen. De gedupeerden van brandkastdiefstallen willen immers zo snel als mogelijk weten of hun brandkast, al dan niet met inhoud, op dit moment ook in de goot ligt. Zij willen allen weten of het om hun kluis gaat die de afgelopen dagen bij een inbraak c.q. een roof is weggenomen.

Het werk van de politie is niet slagvaardig genoeg. Het vervolgverhaal is zo te zien nog lang niet ten einde, aldus een benadeelde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten