vrijdag 1 juni 2018

Kabinet Curaçao hoopt dat regering met bonden kan werken aan overgangsfase bij Feffik

'Aandacht moet nu op de transitie gericht zijn en niet op terugdraaien van het besluit'



Het kabinet hoopt dat de regering samen met de bonden kan werken aan de overgangsfase bij Feffik. De rechtspersoon Feffik (Fundashon pa Edukashon i Formashon di Fishi i Kapasitashon) verdwijnt, het gebouw is van de overheid en zal nog gebruikt worden voor de vorming van vakmensen. Het besluit om de rechtspersoon op te heffen, is gevallen, de aandacht moet nu op de transitie gericht zijn en niet op het terugdraaien van het besluit voor de opheffing van de rechtspersoon. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath gistermiddag in een op het laatste moment ingelaste ontmoeting met de pers verklaard, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 1 juni 2018.


De regering vertrouwt erop dat het kabinet en de bonden elkaar vinden in de manier waarop zaken worden afgewikkeld voordat de rechtspersoon ophoudt te bestaan en er daarna een nieuw opleidingsinstituut wordt opgericht.

Het kabinet heeft plannen om op een verantwoorde manier met het personeel van Feffik om te gaan. Opvallend was dat de premier het niet had over het ontslag van het personeel van het instituut, terwijl dat wel de bedoeling is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten