vrijdag 1 juni 2018

Acteur Danny Glover bezoekt sociale bewegingen in Brazilië

Glover op bezoek bij pro-Lula beweging in Curitiba

(Bron foto's: Twitter)

Acteur ontbijt met de familie van Marielle Franco, gemeenteraadslid en LGBT-activiste, vermoord in Rio de Janeiro


Tijdens een reis naar Brazilië in de laatste week van mei 2018 om solidariteit te betuigen met populaire bewegingen en leiders, arriveerde acteur Danny Glover in Curitiba, waar voormalig president Luiz Inacio Lula da Silva momenteel gevangen zit, om zich bij demonstranten van de Bevrijdt Lula Vigil te voegen.

De reis komt nadat de acteur, beroemd om zijn rollen in films als 'Lethal Weapon' en voor het produceren van documentaires zoals 'The Black Power Mixtape', naar Rio de Janeiro reisde om te sociale bewegingen te ontmoeten. Op maandag had Glover ontbijt met de familie van Marielle Franco, het lid van de gemeenteraad en LGBT-activiste, vermoord in Rio de Janeiro.


Tijdens het weekend bezocht Glover favela-gemeenschappen in Rio die politie-invallen hadden meegemaakt als gevolg van de militaire aanwezigheid in de stad. 'Ik heb de Rochina-gemeenschap van Rio de Janeiro bezocht om aandacht te vestigen op de verwoestende effecten van de dagelijkse politie-invallen die daar plaatsvinden, en om de stem van hun inwoners, die willen dat het geweld STOPPEN en verantwoording aflegt, te verhogen!', tweette Glover.


Glover, die ook Goodwill Ambassadeur van de Verenigde Naties is, heeft in maart een ontmoeting gehad met Lula om solidariteit en steun te betuigen voor zijn presidentiële kandidatuur.

'Ik kwam hier om mijn solidariteit te tonen en om te zeggen dat er anderen in mijn land zijn die ook solidair zijn met u. We moeten onze stem gebruiken, omdat we weten dat het moment niet alleen belangrijk is voor Brazilië, maar voor alle Amerika's', zei Glover na het bezoek. 'We strijden ook tegen extreemrechts in ons land en zijn (Lula's) presidentschap was een opmerkelijk voorbeeld van het beleid voor de allerarmsten.'

Lula, de populairste politicus van Brazilië en favoriet bij de aanstaande presidentsverkiezingen, werd in maart gevangengezet nadat het Hooggerechtshof van Brazilië zijn habeas corpus-beroep verwierp tegen een gevangenisstraf van 12 jaar, die eerder was uitgesproken over corruptie en witwassen van geld.

Juridische experts en waarnemers beweren echter, dat zijn veroordeling voortvloeit uit een zorgvuldig georganiseerde 'lawfare' en mediacampagne om een van de populairste politici van Brazilië te weerhouden van deelname aan de presidentsverkiezingen van dit jaar.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten