vrijdag 1 juni 2018

Verdachte ondernemer Radj Oedit wordt mogelijk door Nederland aangehouden en uitgeleverd

Hoofdinspecteur Roberto Prade overtuigd dat uitleveringsverzoek wordt gehonoreerd



De van betrokkenheid bij cocaïnehandel verdachte ondernemer Radj Oedit zal mogelijk toch door Nederlandse autoriteiten worden aangehouden en uitgeleverd aan Suriname. Volgens hoofdinspecteur Roberto Prade, waarnemend hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit van het Korps Politie Suriname, is ondertussen al een rechtshulpverzoek ingediend bij de Nederlandse autoriteiten. 

'Het moet de administratieve weg nog volgen, maar ik denk dat het over een paar dagen al zover moet zijn', zei Prade gisteren op een persconferentie, aldus vandaag, vrijdag 1 juni 2018, het Dagblad Suriname.


De ondernemer is op 22 maart op de opsporingslijst van de politie geplaatst en wordt gezocht in verband met het Cessna-vliegtuigje in Saramacca waarin op 13 maart cocaïne met een brutogewicht van 488,68 kilo in beslag is genomen. Oedit week toen gelijk ‘vanwege gezondheidsredenen’ uit naar Nederland. Gelijk na zijn medische behandeling zou hij zeker direct naar Suriname terugreizen, aangezien hij volhardt in zijn onschuld. zo liet hij weten.

Prade benadrukte, dat het onderzoek niet heeft uitgewezen, dat er enig verband bestaat tussen de eerder aangetroffen duikboot en de drugs die in het in beslag genomen vliegtuigje werd vervoerd. Oedit wordt daarom alleen verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van cocaïne met het vliegtuigje.

'Het is ook niet logisch. De duikboot is lang voor het vliegtuig ontdekt en als dat van die duikboot al in de soep is gevallen, waarom zou je die cocaïne laten halen om met die duikboot te vervoeren?', benadrukte de hoofdinspecteur.

Retitia Forster, hoofd Drugsbestrijding, voegde eraan toe, dat in totaal zeven aanhoudingen in deze zaak zijn verricht, waaronder twee Brazilianen en vijf Surinamers.

Prade is ervan overtuigd dat het verzoek tot uitlevering van Oedit zal worden gehonoreerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten