vrijdag 1 juni 2018

Gedetineerde in gevangenis Santo Boma ziet kans ex-vriendin telefonisch met de dood te bedreigen

Breeveld (DOE): 'Het kan niet zo zijn, dat burgers gemolesteerd en bedreigd worden door een gedetineerde vanuit een strafinrichting'


Een gedetineerde in strafinrichting Santo Boma heeft kans gezien telefonisch zijn ex-vriendin met de dood te bedreigen. Assembleelid Carl Breeveld (DOE) heeft hierover een brief gericht aan minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie. Assembleelid Keshopersad Gangaram Panday (NDP) vroeg gisteren in het parlement aandacht voor de brief van Breeveld van 7 mei, aldus vandaag, vrijdag 1 juni 2018, Starnieuws.

De brief volgde op een klacht van de familie gericht aan de Procureur-Generaal. Gangaram Panday sprak zijn afkeuring uit over het feit, dat gedetineerden over telefoontoestellen beschikken en met meerdere simkaarten contact onderhouden met de buitenwereld. Hij vindt, dat zowel gedetineerden als medewerkers in de inrichting aan een onderzoek moeten worden onderworpen. Hij stelde dat er dringende maatregelen moeten worden getroffen.

Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons vroeg om speciale aandacht van de regering hiervoor. Ook zij is de mening toegedaan, dat ex-minnaars niet op deze wijze te werk mogen gaan, waarbij mensenlevens op het spel staan.

Vóór zijn detentie had de gedetineerde al materiële schade toegebracht aan de woning van de familie.

Breeveld zegt in een reactie, dat gericht handelen door de autoriteiten noodzakelijk is. 'Het kan niet zo zijn, dat burgers die door hard werken en zich inzetten om een bestaan op te bouwen, gemolesteerd en bedreigd worden door een gedetineerde vanuit een strafinrichting. In een rechtsstaat geldt niet de macht van de sterkste, maar zijn alle burgers gelijk en verdienen zij die zich bedreigd voelen, extra bescherming.'

Breeveld heeft goede hoop dat de minister van Justitie en Politie, die tijdens de behandeling van deze kwestie in de vergaderzaal aanwezig was, gerichte maatregelen zal treffen. 'Preventief handelen is in deze geboden', aldus Breeveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten